5 неща, които трябва да знаете за прогресивните очила

Прогресивните очила осигуряват ясна визия на близко и на далечно разстояние. Звучи страхотно, нали? За разлика от бифокалните очила, няма да изпитвате неудобство от драстичните промени в зрението при гледане през едната част на стъклото в другата. Вместо това можете да се насладите на безпроблемен преход, тъй като силата на лещите се увеличава постепенно към дъното.

Какво трябва да знаете за прогресивните очила?

Адаптирането към прогресивни лещи може да отнеме време. 

Някои хора се нуждаят от няколко дни, за да свикнат с този тип очила, докато други успяват до един месец. Времето за адаптация с прогресивните лещи варира, в зависимост от вашите навици и индивидуалните особености на вашите очи.

Най-добре е да избягвате по-малките модели диоптрични рамки.

Ако вашите рамки са много тесни, има риск стъклата да не ви осигурят правилно покритие и за трите зрителни полета – близко, средно и далечно. Това може да попречи на доброто зрение наблизо, когато четете или гледате обекти до лицето ви.

За да се насладите на комфорта на прогресивните очила, е необходимо е да гледате през правилната част на лещата.

Какво означава това? Когато шофирате да гледате през горната част на прогресивните стъкла, а през средната част, докато използвате компютъра. Погледът ви трява да е насочен надолу, докато четете.

Премиум прогресивните лещи могат да бъдат персонализирани според вашите нужди. 

Ако направите сравнение на цените за прогресивни лещи, ще откриете, че стандартните лещи са по-достъпни от персонализираните. Предимството на премиум лещите е, че могат да бъдат изработени според вашите нужди, което си струва допълнителните разходи.

Консултацията с очен специалист е задължителна.

Вашият лекар ще съобрази изписването на прогресивни очила с личните ви навици, начин на живот и зрителни потребности. Така например той може да ви препоръча конкретни лещи, според това на коя дистанция гледате най-често.

Ако имате нужда от прогресивни очила, можете да се възползвате от специалните промо пакети, които предлагаме в оптики  OptissimO, Grand Optics, Joy Optics в градовете: София, Перник, Варна, Бургас, Пловдив, Стара Загора, Благоевград, Русе, Велико Търново, Плевен, Сливен, Враца, както и онлайн на shop.grandoptics.bg.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *