Говорим си за очила с Любен Дилов-син

Говорим си за очила с Любен Дилов-син

Любен Дилов-син е едно от лицата на Grand Optics, Joy Optics и ZEISS VISION CENTER. Като  истински любител на очилата, той  сподели интересни истории и загатна колко чифта притежава. Вижте какво още научихме от него самия.

Любимото ви преживяване като лице на Джой Фешън – фотосесия, среща, разговор, събитие, място? 

Няма как да е едно, но да кажем има една много смешна фотосесия, която спонтанно кръстихме “Коледен крадец на очила”. Аз се присламчвах до витрината с най-скъпите модели и с изключително гузна физиономия свалях различни чифтове и бързо ги бутах в една платнена торба. Фотографът снимаше дискретно отстрани, а в салона имаше няколко клиенти, които май не бяха съвсем наясно за какво става дума. За жалост техните изненадани физиономии нямаше как да ползваме в сесията…

Любен Дилов-син

Любимата ви марка и модел очила, кое ви харесва у тях? 

Пак труден въпрос… Все едно да ме питате за любимата ми книга. Но, да кажем моделите на Еtnia Barcelona са ми много присърце. С дискретната си естравагантност и смелите решения.

За тези от вас, които не са съвсем запознати с марката Etnia Barcelona, ще разкрием, че тя е на българския пазар от няколко години, но се превърна в предпочитан бранд за звездите. В началото очилата са били или кафяви или черни, през 2001 г. , основателят ѝ внася цвят и пъстрота в моделите. Така Etnia Barcelona се превръща в синоним на артистичност, свободолюбив дух, очилата са не просто аксесоар, а носят емоционално изживяване на ползвателя им. Те показват колко многопластова може да бъде човешката природа. Нестандартните модели и смели цветове са предпочитани от смелите и непредсказуеми личности какъвто е и Любен Дилов.

Etnia Barcelona

Какви очила носите в ежедневието, когато сте на море и когато сте на бизнес среща? 

Общо взето нямам специални, с изключение на случаите, когато плавам в лодка или на гмуркане. Тогава очилата трябва да са устойчиви на вятър и на надраскване. За щастие точно в магазините на  Zeiss Vision Center има такива модели. Имам два чифта със специална система за по-здраво прикрепване към главата, ненадраскваеми стъкла и с висока степен на затъмнение. Безценни са и в морето, а и когато в Червено море задуха самума от брега. Това е пустинният вятър, който носи милиони  малки песъчинки…

Къде ще прекарате ваканцията си това лято? 

Както обичайно – на яхта в Индийския океан, или в Червено море…И, разбира се, в любимия Созопол.

Можете ли да определите характера на човек само по очилата му? 

Аз по характера му се затруднявам да му определя характера, камо ли по очилата. Но определено децата с очила са ми много симпатични. Винаги се снимам с тях и им казва: ние, цайсатите, трябва да се поддържаме!

Etnia Barcelona_

Какво говорят вашите очилата за вас самите? 

На първо място говорят за това, че съм ужасно немарлив към тях. Но пък толкова вълнуващи срещи за мен са започнали с изречението: “Може ли да ви избърша очилата?!”

Колко чифта очила имате и какво е важно за вас при избора им?

Не съм сигурен… Над 100. Голямо предимство е, че имам особен диоптер, който не се променя с годините и почти никакъв астигматизъм. Това позволява, щадящо за финансите ми, трупане на чифтове. Ако трябваше през година-две да им сменят стъклата, просто нямаше да се справя. В оптики Joy Optics, Grand Optics и ZEISS VISION CENTER има огромен избор, но почти винаги от първи поглед разбирам “кои са моите”. Напоследък гледам да не прекалявам със сините рамки, защото натрупах доста…Но, всъщност, винаги може още едни сини очила!

Благодарим за неподправената личност на Любен Дилов и вдъхновяващо интервю. Надявам се и вие да сте се забавлявали, колкото нас.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *