избор на рамка и стъкла онлайн

Как да изберете диоптрична рамка и стъкла онлайн?

Избора на подходяща рамка за диоптрични очила, понякога може да бъде труден, особено ако поръчвате онлайн.

Ние ще ви дадем няколко насоки, с които по-лесно да се справите с тази не лека задача.

Но преди да преминете към тази стъпка е необходимо да се сдобиете с рецепта.

Повече по темата може да откриете в статията: Какво трябва да знаете преди да поръчате диоптрични очила онлайн?

Избор на рамка

Изборът на рамка зависи от нуждите ви. Препоръчително е тя да бъде съобразена с диоптрите от рецептата. Ако сте с по-високи стойности бихте могли да изберете ИЗТЪНЕН ВАРИАНТ СТЪКЛА и ПЛАСТМАСОВА РАМКА. Рамките тип корда и глазант, са подходящи за хора с по-ниска корекция.

Размер

Размерът на рамката е изписан от вътрешната страна на една от дръжките. Данните са въведени и в описанието на продуктите. Първата цифра показва ширината на кръжилото, втората – ширината на наносника ( частта, която ляга върху носа ви), а третата- дължината на дръжката. Рамки с големина на кръжилото до 53 мм се смятат за малки, подходящи за хора с по- тесни лица. От 54 мм  до 58 мм- за средни,  а от 59 мм+ за големи. Цялостната ширина на предната част на рамката може да пресметнете ориентировъчно като умножите размера на кръжилото по две и добавите стойността на наносника, например (53( ширината на кръжилото) *2) + 17( ширината на наносника) = 123 мм.

размер на диоптрична рамка

 

Форма

Формата на рамката може да бъде съобразена с личните ви предпочитания и нужди. Ако очилата ви са предназначени за работа с компютър и нямате диоптрична корекция, то изборът  може да бъде изцяло воден от вашите желания.
За по- динамичните хора, които са в постоянно движение, моделите изработени от ТИТАН са добър вариант. Те са здрави и устойчиви.
Ако пък държите на класиката, може да изберете рамка в ЧЕРЕН ЦВЯТ И СТИЛНА ФОРМА. Така ще запазите авторитетното си излъчване, без да правите компромис с очите си.
Формата на лицето също оказва влияние при избора на подходяща рамка. За хората с овални лица , правоъгълните рамки с по- малки стъкла ще им осигурят по- голямо удобство по време на носене. При хора с по- малки лица, кръглите очила са подходящи, тъй като са по- прибрани, а и актуални, като дизайн.

Избор на стъкла

Изборът на стъкла за вашите нови рамки, зависи от диоптричната стойност и предназначението, за което ще използвате очилата. Бихте могли да комбинирате изтънен вариант стъкла с различни покрития.

В зависимост от покритията

Освен диоптричната стойност, стъклата са и с различни покрития. Филтъра за СИНЬО- ВИОЛЕТОВАТА СВЕТЛИНА е подходящ, за тези от вас, които прекарват голяма част от времето си на компютър или изкуствено осветление.
ФОТОСОЛАРНИТЕ лещи са разработени от Roger Araujo в „Corning Glass Works INC.“  през 1960год. Това е стъкло, което променя цвета. Така при силна осветеност – потъмнява, а при слаба- изсветлява. Те ще ви бъдат полезни ако искате да носите един чифт очила, както на закрито, така и на открито. Лещата има минимален остатъчен цвят до 10% и потъмнява до около 80 %.
Останалите покрития като антирефлекс, слой за по- лесно почистване, твърдо покритие, се срещат при по- голяма част от стъклата. Благодарение на тях ще съхраните и почиствате очилата си по- добре.

В зависимост от дебелината на лещата

Стандартните ЛЕЩИ С ИНДЕКС 1.5, са подходящи за хора с по- малка диоптрична стойност. Монтират се безпроблемно в цели рамки.

Олекотените ЛЕЩИ С ИНДЕКС 1,6 се препоръчват при диоптрична корекция над 3 dpt. Те се използват  за изработката на рамки тип корда или глазант. Материалът е по- здрав, в сравнение със стандартната леща и е олекотен с 30%.

При по- големи диоптрични стойности от +6 dpt -6 dpt, бихте могли да изберете изтънени стъкла с индек 1,67 и 1,74. В повечето случаи те са с асферичен дизайн, което прави стъклото по- плоско и премахва допълнително от дебелината му.

One thought on “Как да изберете диоптрична рамка и стъкла онлайн?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *