Дигитални стъкла

ДИГИТАЛНИТЕ УСТРОЙСТВА – ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО ЗА ЧОВЕШКОТО ОКО
* Грижа за очите от ново поколение с дигитални стъкла

През 2013-та година броят на мобилно-свързаните устройства надхвърли населението на света. Смартфони, таблети и GPS системи са част от ежедневието на повечето хора. А тенденцията е мобилните дигитални устройства все повече да завладяват света на съвременния човек.
Изследвания сочат, че сред хората от 30 до 49 години, които за първи път се сблъскват с проблеми със зрението наблизо, 75% са потребителите на смартфони, 63% прекарват 5 или повече часа на ден, използвайки дигитални устройства и 29% притежават таблет или дигитален четец на книги. Честата употреба на мобилни цифрови устройства е свързана с нови предизвикателства за човешкото око. Гледането на цифровия дисплей значително увеличава броя на фокусиранията от далечно към близко разстояние, което силно затруднява мускулите в окото. Те работят през целия ден, за да се гарантира ясно зрение при ползването на цифрови устройства. Резултатът е зрителна умора, намалена способност за акомодация, замъглено зрение, сухота в очите и болки във врата.

Новите дигитални лещи осигуряват необходимия зрителен комфорт на хората, които всекидневно боравят с цифрови устройства. Zeiss Digital Lenses са нова категория лещи, подходящи при първи избор на очила и са проектирани специално да помагат на хората, които за първи път се сблъскват с проблеми със зрението наблизо. ZEISS лещите осигуряват комфорт при ползването на цифрови устройства чрез комбинацията от зони за далечно и близко виждане с плавен преход между тях. Стрес тест, проведен сред потребителите на таблети и смартфони, доказва ефективността на дигиталните лещи – при 90% от участниците намаляването на симптомите на умора и напрежение в очите е до 4 пъти.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *