Защо ДА имаме резервен чифт очила?

Най-важно е здравето

  • Ултравиолетовите лъчи са невидими за човешкото око, но представляват голям риск за зрението при често излагане на интензивна слънчева светлина на места като морския бряг или планината. Задължително е слънчевите очила да разполагат с UV филтър и поляризация, а вторият чифт е повече от пожелателен, когато човек се намира в екстремниусловия, далеч от цивилизацията.
  • Дори без наличие на диоптър, носенето на очила с антирефлексни стъкла при работа с компютър и мобилни устройства облекчава напрежението. Антирефлексното покритие е защитен слой нанесен върху стъклото, предпазващ от вредните излъчвания на мониторите. Ако разполагате с втори чифт осигурявате нормално протичане на работните си дейности, дори при повреда или загуба.

Комфорт

  • Честата употреба на мобилни устройства е свързана и с нови предизвикателства за окото. Гледането на цифровия дисплей значително увеличава броя на фокусиранията от далечно към близко разстояние, което силно затруднява очните мускули. Т.нар „дигитални стъкла“ минимизират умората при продължителна работа с електронни устройства и предпазват очите от вредната синя светлина.
  • Сред хората над 40-годишна възраст често срещан проблем е затрудненoто фокусиране на обекти на близка, средна или далечна дистанция. В подобни случаи е необходимо носенето на т.нар. прогресивни стъкла, коригиращи с едни очила зрението както на близко, така и на далечно разстояние.
  • Моделите слънчеви очила, предназначени за спорт са удобство и необходимост в динамични условия и при дейности на открито. В такива случаи носенето на очилата може да се съвмести с лещи или да заложите на слънчеви очила с диоптър.

Отговорност

  • Ако шофирате правилно изписаните очила са от съществено значение, когато сте на пътя. При шофьорите, които носят диоптрични очила, резервният чифт е задължително изискване в много страни от ЕС. В България все още не е въведен подобен закон, но с оглед на безопасното придвижване е проява на отговорност, при случаи на загуба или повреда на основния Ви чифт, да разполагате с втори.

Винаги модерни!

  • Детайлите са най-важният фактор при съчетаването на един тоалет. Очилата са аксесоар, който подчертава  излъчването и допринася за постигане на желаната визия за съответния повод. Втори чифт с различна рамка ще ви направи винаги различни!

Save

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *