Пътят на мечтите

Скоростно изкачване на Копито в памет на Боян Петров – 18 май 2019

Зареден с много ентусиазъм, усмивки и страхотни тениски, екипът на Grand Optics&Joy Optics се включи в Скоростното изкачване на Копито в памет на Боян Петров на 18 май 2019 г.

Събитието, на което партнирахме с удоволствие и очаквахме с нетърпение, се организира от Радослава Ненова и приятели на Боян, сред които с гордост се надяваме да се нареждаме и ние.

Идеята – всяка година в средата на май да се събираме на тренировъчната пътека на Боян Петров и да извървим пътя нагоре до Копито по неговите стъпки. Всяка година изкачването ще бъде посветено на един осемхилядник, който ще краси медалите на успелите да се справят. Тази година медалът беше посветен на Гошербрум 1 – 8068 м., първият връх от хималайската корона, изкачен от Боян Петров.

Нашият екип не участва в самото състезание за скоростно изкачване, но мина през изпитанията на пътеката, за чиято трудност ако трябва да бъдем честни, не бяхме съсвсем подготвени. 😊

По пътя нагоре имаше отборен дух, смях, пот, кал и много ентусиазъм вдъхновен от несломимия дух на Боян Петров и идеята да предизвикаш себе си и възможностите си.

По пътеката вървяхме с най-различни хора, от възрастни до родители с малки деца на гърбовете си, запалени планинари, подготвени за предизвикателството и не чак толкова подготвени, но твърдо решени да се качат. И както е редно в планината си помагаха един на друг, пропускаха по-бързите, подаваха ръка на подхлъзналите се и надъхваха отчайващите се.

А горе на финала, който беше на самата кула Копитото, гледката си заслужаваше всичките 3,2 километра при 662 метра денивелация.

Догодина сме твърдо решени да сме там отново, надяваме се да срещнем и вас по пътя нагоре –  Пътят на мечтите!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *