Office

Как да предпазим зрението си?

Очите ни непрекъснато се движат, получавайки постоянен поток от картини и впечатления. Обикновено, цялата тази дейност се извършва автоматично, без да я отчитаме. Важно е да се идентифицират онези фактори, които биха могли да натоварят или увредят очите ни и да намалят способността ни да виждаме.

Щетите от вредни UVA и UVB лъчи са кумулативни за живота на човека и могат да допринесат за сериозни заболявания на окото и чувствителните зони около очите. За щастие, тези щети могат да бъдат предотвратени чрез носенето на правилните слънчеви очила.

Друг сериозен риск за зрението ни са източниците на изкуствена светлина. Високите технологии управляват нашия живот и го правят по-лесен, както у дома, така и на работното място. Ако искаме да останем фокусирани за по-дълги периоди, докато използваме компютри, смартфони, таблети или други устройства на работа, се нуждаем от ясно зрение.

В оптики Grand Optics и Joy Optics ще намерите редица продукти, които ще ви помогнат да имате по-добро и релаксирано зрение, при всякакви обстоятелства. Според вашите нужди, ще ви препоръчаме:

 

еднофокусни стъкла – това са стъкла за гледане само на една дистанция. При тях фокусът е равномерен по цялата повърхност на стъклото. Еднофокусните стъкла могат да имат редица екстри: защита от UV радиация, антирефлексно, хидрофобно, липофобно покритие и други.

 

– офис стъкла – те предоставят големи зрителни полета от близки до междинни разстояния (между половин и четири метра). Изключително подходящи са за работа в офис среда, както и за някои професии, които изискват добро виждане на средни разстояния.

 

– прогресивни стъкла – препоръчителни са за хора над 45 г., които имат нужда от корекция на зренето на всички дистанции – близка, средна и далечна. Стъклата се изработват чрез специална иновативна технология и имат перфектен естетически вид.

 

– хората, които прекарват по-голяма част от ежедневието си в затворено помещение и са изложени на синьо-виолетова светлина от LED екраните на своите телефони, компютри и таблети, е добре да изберат стъкла с покритие Blue Protect. То филтрира вредната светлина и възпрепятства преминаването ѝ към окото.

 

дигитални стъкла – подходящи са при активно ползване на дигитални устройства (таблети, телефони). Ползата от тези стъкла е най-вече намаляването на умората при дълга работа на дигитални екрани. Изключително подходящи за хора от 30 до 45 г.

Светът става все по-забързан и все по-разнообразен. Компютрите и други устройства играят основна роля в съвремието ни. Налага се да бъдем продуктивни за дълги периоди. Нашето зрение играе ключова роля, особено когато работим пред екрани и дисплеи.

 

Очите ни трябва да издържат на напрежение в продължение на много часове всеки ден, затова ви препоръчваме при всякакъв дискомфорт и дори при липса на такъв редовно да посещавате очен лекар.

Бъдете отговорни, погрижете се за вашето зрение сега!

За повече информация www.grandoptics.bg и www.joyoptics.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *